Sådan findes favoritkaffen i Skagen

Vi danskere elsker at drikke kaffe. Mange kan også lide at leve sundt og fylde vores krop med gode ting. Det kan derfor være værd at finde frem til, hvilken kaffetype man allerbedst kan lide – og så nyde den med god samvittighed, ikke mindst fordi man ved, at man har valgt den bedste.

 

Kaffekulturen lever i bedste velgående her i landet. Hvis man tænker over det, indgår kaffe faktisk i rigtig mange sammenhænge. Det er en naturlig del af arbejdsdagen og weekenden starter også gerne med et krus kaffe for slet ikke at tale om al den kaffe, der drikkes, når man mødes med familie og venner. At drikke kaffe er nu nærmest blevet synonym med at mødes – ”skal vi ikke lige tage en kop kaffe”, siger man, når det, man virkelig mener, er at mødes og sidde og se hinanden i øjnene eller eventuelt se på noget andet sammen.

 

Kaffe med måde

Ingen tvivl om at kaffe er en god ting. Både som et socialt fænomen og som det naturprodukt, det er. At kaffe også indeholder koffein gør, at man kan føle sig afhængige af kaffe. Og al afhængighed er i sagens natur ikke rar. Så det handler måske mere om at finde et niveau, hvor man kan nyde sin kaffe uden at det skal føles som et altoverskyggende behov, som kræver al fokus at tilfredsstille.

 

Markedet er enormt

Når det er sagt – at kaffen skal nydes med måde – får man måske også ekstra meget lyst til at finde frem til den rigtig gode kaffe. For al kaffe er ikke lige godt. Det er der efterhånden skrevet mange bøger om og googler du ordet kaffe på nettet, vil de over 8 millioner resultater også vidne om en del historie og interesse for kaffe.

 

Udstyr til alle behov

Af samme grund er det efterhånden også muligt at købe alverdens udstyr, som alt sammen kan bruges i forbindelse med at producere en kop kaffe. Man kan købe sig fattig i utallige kaffemaskiner, stempelkander eller hvad med en kaffekværn, så man selv kan male bønnerne til kaffen? Vi har fundet en god og grundig kaffekværn test, som vi synes kommer godt rundt om kværnene.

 

Hvilken fremstillingsmetode og hvilke bønner, der er bedst, kræver et nærmere studie at kunne redegøre for. Og hver enkelt person har sikkert også egen smag. Men når vi nu engang drikker så meget kaffe som vi gør i Danmark – ja, vi er faktisk det fjerde mest kaffedrikkende folkefærd i hele verden – så er det måske tiden værd at sætte sig lidt ind i de forskellige bønnesorter og hvordan man bedst kan lide sin kaffe?

 

Start simpelt

Hvis man vil starte forholdsvis simpelt, kan man for eksempel investere i en stempelkande og en kaffekværn. Med disse redskaber kan man eksperimentere med forskellige bønner og hvordan de skal kværnes. Man vil blive overrasket over, hvor forskellige resultater, der kan skabes bare ved brug af disse simple redskaber.

 

Skriv ned

Det kan derfor være en god idé at lave noter undervejs, så man ikke glemmer hvilke detaljer, der lå bag de enkelte resultater. Det er nemlig ofte i detaljerne, at hemmeligheden ligger gemt, og selv om man umiddelbart synes, at netop denne kaffe skiller sig meget ud, kan det være svært at huske efter kaffebønne nummer 10. Processen skal naturligvis ikke nødvendigvis foretages på en enkelt dag, men det kan være en hobby, som for eksempel strækker sig hen over efteråret.

 

 

Del viden i fællesskab

Husk at der kan være forskelle ift. hvilken bønne, fra hvilket kontinent og hvordan bønnerne er malet. Alle ting er værd at notere, hvis du vil være på forkant med spørgsmål fra andre interesserede. Bliver du grebet af kaffekulturen, er der også mange forums på internettet, hvor du kan dele din viden og udveksle erfaring med andre kaffeentusiaster.

 

Uanset hvor langt du når i hele processen, vil hvert enkelt lille trin på vejen have gjort dig en lille smule klogere på kaffens mange nuancer og forhåbentlig være med til at give dig en endnu bedre oplevelse af denne sorte drik, som vi er mange, der elsker.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.